duminică

Ceas Victoria Arad 1977

     Un nou ceas deşteptător, mecanic, produs la celebra Fabrică de Ceasuri Victoria din Arad soseşte acum pe blog şi în colecţia mea. Cu un mecanism pe 4 rubine, ceasul nu a reuşit (din punct de vedere estetic), să treacă testul timpului. Ţinând cont că a fost fabricat în anul cutremurului ce a avut loc în România la 4 martie 1977, putem să ne declarăm satisfăcuţi de starea lui după 37 de ani.
    Aşa cum v-am obişnuit vă voi reaminti câteva evenimente ce au avut loc în anul 1977: trupa AC/DC lansează albumul "Let There Be Rock", regele rock 'n rollului Elvis Presley moare la vârsta de 42 de ani, Marin Preda publică romanul autobiografic "Viaţa ca o pradă", două aeronave aparţinând Pan American şi, respectiv, KLM s-au ciocnit în Tenerife, ducând la moartea a 583 de pasageri. Aşa că fabricarea acestui ceas în acest an, 1977 (sau MCMLXXVII în scrierea latină) a trecut aproape neobservată, aşa că această postare se vrea o îndreptare a acestei stări de fapt.
     Pentru amatorii de detalii şi amănunte mai menţionez că pe capacul de pe spatele ceasului este inscripţionat "N.I. 24887 - 77", ceea ce indică modelul şi anul de fabricaţie pentru acest ceas, care s-a adăugat colecţiei mele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu