miercuri

Ceas Aradora 1988



Anul 1988 sau, MCMLXXXVIII în cifre romane, a fost cel de-al 88-lea an al secolului al XX-lea şi a fost un an bisect, plin de evenimente sportive, politice, sociale şi muzicale din care amintim aici: Jocurile Olimpice de iarnă de la Calgary, Alberta din Canada; televiziunea niponă a efectuat prima transmisiune în direct de pe Muntele Everest, cel mai înalt munte din lume; Celine Dion câştigă, la Dublin, concursul Eurovision reprezentând Elveţia, cu piesa “Ne partez pas sans moi; pilotul brazilian de F1, Ayrton Senna câştigă primul său titlu mondial; în Coreea de Sud, la Seul, au loc Jocurile Olimpice de vară, unde gimnasta română Daniela Silivaş obţine 6 medalii olimpice (3 de aur, 2 de argint şi 1 de bronz).
Pentru muzica rock a fost de asemenea un an prodigios: trupa AC/DC lansează albumul “Blow Up Your Video”; formaţia britanică Iron Maiden lansează albumul “Seventh Son Of A Seventh Son”; nemţii de la Scorpions scot albumul “Savage Amusement”; după succesul din anul precedent Guns ‘N Roses lansează albumul “G N' R Lies”; apare “…And Justice for All” care este cel de-al patrulea album al trupei Metallica şi primul după moartea basistlui Cliff Burton; Rod Stewart oferă fanilor săi albumul “Out Of Order”, care intră în primele poziţii ale topurilor muzicale; trupa americană Van Halen va lansa şi ea albumul “OU 812”.
 “Portocala Mecanică”, Olanda învinge U.R.S.S. cu scorul de 2-0 câştigând Campionatul European de fotbal; echipa olandeză P.S.V. Eindhoven câştigă Cupa Campionilor Europeni; echipa belgiană KV Mechelen va câştiga în acest an Cupa Cupelor şi Supercupa Europei.
În cinematografie au fost de asemenea momente marcante din care amintim: filmul “Rain Man” cu Dustin Hoffman câştigă premiul Oscar pentru cel mai bun film. În România sunt lansate filmele: “Iacob” în regia lui Mircea Danieluc, “Liliacul înfloreşte a doua oară” regia Cristina Nichituş şi “O vară cu Mara” regizor George Cornea.


     Totodată la Fabrica de Ceasuri din Arad este produs acest ceas deşteptător, Aradora cu mecanism pe 8 rubine. Chiar dacă dimensiunile sale liliputane 6 X 6 X3 cm. nu ar tenta pe nimeni, ceasul a fost unul destul de reuşit pentru acea epocă ( "de Aur"), plină de austerităţi.
     Ca de obicei (la postările mele cu ceasuri Victoria Arad), ţin să mai menţionez că pe spatele ceasului, lângă butoanele de reglare şi cheiţele de armare, este inscripţionat "STI 99182 - 88", ceea ce indică exact modelul şi anul în care a fost realizat acest micuţ ceas Aradora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu