vineri

Ceas Victoria Arad 1965

        Anul 1965, sau MCMLXV în scrierea latină a fost anul în care la Televiziunea Română debutează emisiunea "Teleenciclopedia", cea mai longevivă emisiune în limba română transmisăvreodată, totodată la data de 5 februarie se năştea Gheorghe Hagi, cel mai bun fotbalist român al secolului al XX-lea, la 21 august se schimbă Constituţia României, iar Republica Populară Română devine Republica Socialistă România, are loc premiera filmului "Pădurea Spânzuraţilor" în regia lui Liviu Ciulei, film ce va primi premiul pentru regie la festivalul de film de la Cannes. Iar în finala Cupei campionilor europeni la volei masculin, desfăşurată la Bruxelles, echipa românească Rapid Bucureşti cucereşte pentru a treia oară Cupa de Cristal decernată celei mai bune echipe de pe continent. Este anul când Tovarăşul Nicolae Ceauşescu devine Secretar General al Partidului Comunist Român şi preşedintele României, când în ţara noastră începea, în mod oficial "Epoca de Aur. Sub aceste auspicii la Fabrica de Ceasuri Victoria Arad era fabricat acest foarte deosebit ceas cu mecanism pe 4 rubine.
       Un ceas care anul viitor va aniversa venerabila vârstă de O JUMĂTATE DE SECOL şi pe care, de acum încolo îl puteţi admira şi dumneavoastră aici în prestigioasa mea colecţie de ceasuri, care devine tot mai mare şi mai cunoscută !!!
 
     Mai ţin să menţionez că pe spatele său este inscripţionat "N.I.I. 16423-65 ceea ce indică precis modelul şi anul de fabricaţie al acestui ceas.
    Bineînţeles că această nouă postare a mea va însemna încă un impediment (pentru mine) de a găsi, online, noi ceasuri fabricate la întreprinderea arădeană fiindcă Măria Sa GOOGLE va returna la căutările mele "ceas Victoria Arad" şi această nouă piesă de mare angajament pe care, cu nedisimulată mândrie, v-o prezint şi dumneavoastră acum !!!

2 comentarii:

  1. Salut am ceasuri ce te-ar interesa:
    N.I. 16423-65

    RăspundețiȘtergere
  2. Păi din ce-mi spui tu dragă "Anonim" are acelaşi NII ca ceasul de mai sus, ceea ce înseamnă că este acelaşi model din acelaşi an. Dacă NU este aşa atunci chiar m-ar interesa o poză şi o modalitate de contact !!!

    RăspundețiȘtergere