luni

Ceas Aradora 1978

     În acţiunile mele de a avea câte un ceas de la Fabrica de Ceasuri Victoria Arad, din fiecare an al existenţei fabricii, am reuşit să achiziţionez (pentru anul 1978), acest foarte interesant model, cu mecanism pe 8 rubine din tumultoasa perioadă comunistă a fabricii. Pentru cunoscătorii în ale orologeriei mai menţionez că pe spatele lui este inscripţionat "N.I. 95405-78", ceea ce indică modelul şi anul de fabricaţie al acestui ceas.
Chiar dacă modelul necesită o vizită la un ceasornicar priceput, din punct de vedere estetic a reuşit să treacă examenul timpului. Aşa că de acum încolo îl puteţi admira şi dumneavoastră aici la mine pe blog, fără (deocamdată), nicio obligaţie materială !!!

2 comentarii:

  1. Foarte frumos. am avut si eu unul la reparat de curand. 8 rubine, talpica si butonul de sonerie din metal Cel care l-am reparat era facut pentru o serbare a orasului Arad pentru ca avea inscriptia:"Arad 950", dar si balansul rupt. Felicitari pentru colectia frumoasa.

    RăspundețiȘtergere
  2. Săptămâna trecută l-am adus şi eu de la reparat merge ... "ceas" acum partea distractivă este că la 2.30 noaptea a început să sune, fiindcă uitasem să-l opresc !!!


    Mulţumesc de apreciere şi comentariu domnule Stoicescu e o onoare să fii remarcat de un SPECIALIST al fenomenului "Victoria Arad" !!!

    RăspundețiȘtergere