marți

Ceas Victoria 1977

     Chiar când lumea se gândea că am renunţat să mai colecţionez ceasuri, o nouă piesă de istorie a ajuns azi (14.04.2015), în colecţia mea de ceasuri. Aşa că cel de-al 35-lea model de ceas al fabricii Victoria Arad vă este prezentat cu generozitate chiar acum. Având mecanism cu 8 rubine ceasul are inscripţionat pe spate "N.I. 96033-77" ceea ce ne arată că este un model proiectat în anul 1977, pe când cei de la AC/DC lansau albumul "Let There Be Rock", în România a fost un cutremur devastator, regele rock 'n roll Elvis Presley înceta din viaţă la numai 42 de ani, albumul "Lace And Whiskey" al lui Alice Cooper concura în topuri cu "Draw The Line" al celor de la Aerosmith.
     Aşa că realizarea acestui ceas la Fabrica Victoria Arad a trecut aproape neobervată, de aceea prezenta postare se doreşte a fi o mică reparaţie morală, pentru faima de care acest ceas de masă, deşteptător în formă de harpă, nu a avut parte acum 38 de ani. Totodată această postare se vrea a fi o informare asupra faptului că pasiunea mea pentru ceasuri nu s-a stins ci doar s-a "rafinat" puţin, în sensul că următoarele ceasuri care vor deveni parte componentă a colecţiei mele vor suferi o analiză mai amănunţită şi mai documentată înainte de a ajunge parte a colecţiei mele. Ele vor trebui să aibă un mesaj, să spună ceva sau să reprezinte un loc anume. Aşa că dragii mei, acest nou ceas din colecţia mea vă transmite clar mesajul că NU am încetat să mai colecţionez ceasuri ci doar am început un proces mai amplu şi complex prin introducerea de criterii în adăugarea de noi piese de colecţie.
                                        
     Cu speranţa că unele lucruri au fost, cât de cât, lămurite, eu vă aştept cu drag să mai treceţi din când în când pe aici pe blogul meu cu ceasuri !!!

2 comentarii:

  1. se numea T8 ,cu un mecanism de 120, erau comenzi la sfirsitul anului , luna cadourilor............

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc frumos de comentariu, mă bucură ORICE informaţie despre ceasurile fabricate la Victoria Arad !!!

      Ștergere