duminică

Ceas Aradora 1992

     Mă văd nevoit, să recunosc că odată cu faima şi reputaţia online a acestui blog au început să apară şi problemele. Unii bloggeri mi-au reproşat că aş cumpăra trafic pentru blogul meu, dar totuşi Google Analytics nu a detectat nimic în acest sens; postările mele cu ceasuri Victoria Arad şi Aradora sunt primele rezultate oferite la căutările mele de noi piese pentru colecţia mea; mania mea de a colecţiona ceasuri NU a fost rezolvată nici cu şedinţe la psiholog, care s-a declarat depăşit de "pasiunea" mea pentru ceasuri; unii specialişti în orologerie mi-au reproşat că ceea ce am eu NU poate fi considerată a fi o colecţie de ceasuri în adevăratul sens al cuvântului.
"Cotropit" de aceste probleme, mi-am luat libertatea de a achiziţiona de la "Obor" (târgul de vechituri din weekend de la Ploieşti), acest ceas deşteptător, mecanic, Aradora cu un mecanism pe 4 rubine. Conform inscripţiei de pe mecanism "92 II", se poate identifica anul (1992) şi luna (februarie), în care a fost fabricat acest nou ceas din colecţia mea. Am considerat că suma de 5 lei (aproximativ 1,12 EURO), este una infimă pentru un ceas de 22 de ani, care culmea tupeului se încăpăţânează să mai şi funcţioneze. Bineînţeles că această postare va returna încă un link către blogul meu în acţiunile mele de a căuta noi piese orologere pentru tot mai faimoasa mea colecţie de ceasuri. Însă sunt conştient că trebuie multă muncă, atunci când îţi doreşti reputaţie şi prestanţă în mediul virtual şi nu numai.

     Îmi voi lua libertatea să vă menţionez (aşa cum v-am obişnuit deja) câteva din cele mai importante momente şi evenimente ale anului 1992: trupa AC/DC lansează albumul "Live" în variantă single şi dublu, Def Leppard lansează albumul "Adrenalize" cu megahitul "Let's Get Rocked", regele  muzicii pop, Michael Jackson susţine primul său concert în România, în cadrul turneului de promovare a albumului "Dangerous". La Albertville, în Franţa au loc Jocurile Olimpice de iarnă, iar Barcelona este oraşul care va găzdui ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de vară. Naţionala de fotbal a Danemarcei care NU se calificase la Campionatul European de Fotbal din Suedia, este contactată de U.E.F.A. pentru a înlocui naţionala de fotbal a Iugoslaviei care (din cauza Războiului va fi exclusă din competiţiile fotbalistice) Danemarca ajunge în finală unde va învinge cu 2 - 0 puternica reprezentativă a Germaniei, nimeni alta decât campioana mondială en-titre. Bill Clinton este ales cel de-al 42-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, iar în România Ion Iliescu va câştiga din al doilea tur de scrutin alegerile pentru Preşedenţia României.

2 comentarii:

  1. Maestre, or zice unii ce or zice dar trebuie sa existe colectionari de toate felurile. Important e nu ce zice lume ci ce va face placere. Ceasurile Victoria, Araadora au facut, orice ar zice oricine si fac parte din istoria orologeriei romanesti, asa ca...

    RăspundețiȘtergere
  2. MULŢUMESC FRUMOS, înseamnă foarte mult pentru mine, susţinerea unuia dintre cei mai fini cunoscători ai fenomenului "Victoria Arad" !!!



    Acum pot strânge liniştit încă un ceas (din fiecare an de producţie), inscripţionat Aradora sau VICTORIA ARAD şi pe care să scrie clar: "Made in Romania" !!!

    RăspundețiȘtergere