duminică

Ceas Victoria 1963

     MCMLXIII sau 1963, mai pe înţelesul tuturor, a fost anul în care a fost asasinat (pe data de 22 noiembrie în Dallas), preşedintele Statelor Unite ale Americii, J.F. Kennedy; trupa The Beatles făcea furori cu primul lor album intitulat "Please Me Please Me", iar grecul Giorgos Seferis câştiga Premiul Nobel pentru Literatură.
Printre toate aceste evenimente care au marcat cursul omenirii, la Fabrica de Ceasuri din Arad se fabrica acest model de ceas de masă deşteptător, cu mecanism pe 4 rubine. Şi fiindcă la data lansării lui în producţie nu a fost promovat la adevărata lui valoare acum, după 52 de ani, această postare de pe blogul meu se vrea a-i aduce faima şi celebritatea de care nu a avut parte atâtea decenii la rând. Inscripţia , de pe capacul de pe spatele ceasului, "N.I.13076-63" de abia se mai zăreşte (folosind lupa), dar indică  fără tăgadă modelul şi anul lansării lui în producţie. De aceea cu ajutorul vostru, cititorii blogului meu, după mai bine de o jumătate de secol acest ceas îşi va căpăta gloria de care (din nefericire), nu a avut parte la lansarea lui !!!













Eu vă mai aştept cu mult drag să-mi vizitaţi toate ceasurile din colecţia mea şi pe care le puteţi admira chiar aici la mine pe blog !!!

4 comentarii:

  1. Frumos,micut si dragut exemplar!
    Functioneaza?
    Am avut si eu cateva bucati,pe cate le-am dat ca painea calda,iar acum nu mai am niciunul,dar fac eu rost!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă prin "funcţionează" se înţelege "ticăie" atunci răspunsul este DA, însă te rog lasă-mi o săptămână de teste Ştefane că de abia azi l-am luat !!!

      P.S. Dă-mi un răcnet dacă ai cumva un geam nezgâriat de la acest model !!!!

      Ștergere
  2. OK şi cu ce soluţie să-l lustruiesc, asta ai uitat să-mi menţionezi Ştefane !!!

    RăspundețiȘtergere