marți

Ceas Slava

     Un ceas mecanic, deşteptător cu mecanism pe 11 rubine, un ceas deosebit, donaţie din partea unui OM deosebit a intrat de astăzi (08.04.2014), în tot mai spectaculoasa mea colecţie de ceasuri. Fabricat în anul 1967, în fosta Uniune Sovietică acest ceas Slava a stârnit multe amintiri şi nostalgii în drumul său către colecţia mea.
     Şi fiindcă este versiunea pentru export pe cadran scrie "SLAVA" şi "MADE IN USSR" şi nu aşa cum erau inscripţionate cele pentru producţia internă "Слава" şi "CCCP", aşa cum bine vă mai amintiţi şi dumneavoastră.
      Totuşi cei 47 de ani de istorie şi-au spus cuvântul, iar ceasul are nevoie de o vizită la ceasornicar pentru ample operaţiuni de curăţare, completare, reglare şi ungere al mecanismului său gândit şi fabricat în anii comunismului. Iar de acum încolo dumneavoastră îl puteţi admira în colecţia mea aici pe blog, fără niciun fel de pretenţii financiare (deocamdată) !!!

2 comentarii:

  1. Vazand ceasul acesta mi-a trezit surasul amintirea lui in casa bunicilor. Tin minte cum cunosteam ora la care erau desene animate la televizor, candva seara, inainte parca de stiri, la inceput de deceniu noua. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. WOW !!! Parcă vorbeşti şi de copilăria mea, ai reuşit (în doar 3 rânduri) să descri şi fragmente din viaţa mea, eu nu l-am păstrat pe acela şi de aia când am intrat în posesia acestui ceas m-am bucurat enorm. Mulţumesc de vizită, click şi comentariu !!!

      Ștergere