duminică

Ceas Aradora 1982

     Anul 1982, sau MCMLXXXII în scrierea cu cifre romane a fost un an cu multe evenimente din care ne permitem să amintim acum: trupele argentiniene debarcă în insulele Falkland, declanşând războiul Malvinelor, dintre Argentina şi Marea Britanie, sonda spaţială  sovietică Venera-14 a aterizat pe planeta Venus, Fahd devine rege al Arabiei Saudite după moartea fratelui său, Khalid, reprezentativa de fotbal a Italiei învinge Germania de Vest cu 3-1 câştigând Campionatul Mondial de Fotbal din Spania şi Gabriel Garcia Marquez câştigă Premiul Nobel pentru Literatură.
Totodată la Fabrica de Ceasuri Victoria din Arad este fabricat acest model deosebit de ceas deşteptător, mecanic ce are un mecanism pe 4 rubine şi pe care puteţi să-l admiraţi şi dumneavoastră de acum încolo în colecţia mea de ceasuri. Pentru aceia ce au dubii, pe cadran scrie foarte clar "MADE IN ROMANIA", indicând cu precizie (arădeană), ţara de provenienţă a ceasului.
Îmi voi lua permisiunea să vă mai menţionez că pe spate are inscripţionat "N.I. 97554 - 82" lucru care indică în mod elocvet modelul şi anul de fabricaţie a acestui ceas !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu